gokkast online icon

Willy’s Hot Chillies gokkast

Reis naar Mexico voor een hot reel-feest op deze gokkast van NetEnt. Willy’s Hot Chillies gokkast is na Spinata Grande de tweede creatie met een Mexicaans thema van deze makers. Alleen gaat het deze keer wel om een vriendelijke señor die chili maakt in plaats van kleurrijke pinata's. Het spel is voorzien van gestapelde multiplier-wilds en Willy's Hot Wheel-bonusfunctie die kan leiden tot overwinningen tot 1.200 keer je inzet op een enkele draai. De RTP van dit spel bedraagt 96% en de variantie is laag tot gemiddeld.

Willy’s Hot Chillies gokkast online spelen

Het is altijd slim om een gokkast eerst te gaan uitproberen alvorens je echt geld gaat inzetten. Je ontdekt dan namelijk eerst hoe alles in zijn werk gaat. Kies daarna een online casino uit waar je Willy’s Hot Chillies kunt spelen. Bij het aanmaken van een nieuw account ontvang je als het goed is (en als je dat ook wilt) extra bonusgeld om mee te spelen. Je moet dan wel daadwerkelijk een eerste storting in euro’s doen. Check wel altijd goed de bonusvoorwaardes zodat je tijdens het spelen het maximale uit je gratis speelgeld kunt halen.

Thema van Willy’s Hot Chillies

Visueel veroorzaakt Willy's Hot Chillies gokkast geen vuurwerk, iets dat meestal wel deel uitmaakt van een Mexicaans feest. Het landschap is je typische Mexico-cliché achtergrond met cactussen die de rollen flankeren, terwijl op de achtergrond een woestijnscène met rotsformaties te zien is. Willy's sombrero zal het middelpunt van de aandacht worden tijdens het bonusspel, terwijl de hete pepers de gameplay opfleuren als meervoudige wilds. Een levendig Mexicaans deuntje is het belangrijkste geluid, vreemd af en toe onderbroken door het blaffen van een hond.

De uitbetalingssymbolen beginnen aan de onderkant met de kaartkleuren: blauwe ruiten, groene klaveren, paarse schoppen en oranje harten. Ze geven je over de hele linie 0,5x je inzet voor een single five of a kind. Ze worden gevolgd door een taco, een fles chilisaus, een pinata en een schatkist gevuld met gouden munten. Raak er vijf op een lijn om 1x tot 3x je inzet te winnen. Een hete chili is het wild-symbool, dat op rollen twee tot vijf verschijnt met een willekeurige vermenigvuldiger en alle normale symbolen vervangt. Señor Willy is de bonusscatter op rol één.

Bonussen en extra’s bij Willy’s Hot Chillies

De kern van alles wat in het basisspel groot is bij Willy's Hot Chillies gokkast, zijn de gestapelde multiplier-wilds. Ze kunnen op rol twee tot vijf landen en elk wordt gemarkeerd met individuele vermenigvuldigers van x2 tot x5.

Tijdens de Willy’s Hot Wheel-bonusgame gaat het rollenfeest een verdieping omhoog. Om het te activeren, moet je señor Willy landen op rol 1 en een of meer volledig gestapelde wilde rollen in dezelfde spin. De wilde rollen veranderen in een vuuraanwijzer waarbij de som van de vermenigvuldigers wordt toegekend als het aantal spins dat de betreffende aanwijzer actief blijft in het bonusspel. De actie gaat nu een verdieping omhoog, waardoor de top van elke vuurwijzer met de draaiteller zichtbaar blijft. Willy's Hot Wheel verschijnt en draait horizontaal om een reeks prijzen toe te kennen. Dit is wat je kunt winnen van Willy's Hot Wheel wanneer een prijspictogram bovenop een actieve vuuraanwijzer landt.

  • Coin Win: beloont 1x tot 30x de totale inzet
  • +3 spins: voegt +3 spins toe aan de Fire Pointer waarop hij is geland
  • Extra vuuraanwijzer: verandert een willekeurige rol in een vuuraanwijzer en kopieert het aantal spins van de vuuraanwijzer waarop het pictogram is geland. Als je alle vier de rollen actief hebt als Fire Pointers, dan zal het +3 toevoegen aan de teller van dezelfde Fire Pointer
In het bonusspel is de Chillie Multiplier ook nog een boost voor je winsten. Het begint bij x1 en neemt met x1 toe elke keer dat een rode chili ergens op het wiel verschijnt, zonder grenzen. Elke gewonnen muntprijs wordt vermenigvuldigd met de momenteel actieve Chillie Multiplier. Het bonusspel gaat door totdat de tellers op de laatste actieve vuuraanwijzer nul bereiken.

Onze mening over Willy’s Hot Chillies van NetEnt

Nou, dat was best een vrolijke gokkast om te spelen vonden wij. NetEnt heeft de sfeer, randapparatuur en soundtrack goed in het spel gebracht. Wel is het zo dat Willy's Hot Chillies gokkast echt het hoge winstpotentieel mist. Het kan snel een paar fatsoenlijke winsten opleveren in het bereik van 50x tot 100x, maar alles wat hoger is, zal zeer lastig te behalen zijn. Het bonusspel is leuk, maar de uitbetalingen zijn weer als het meezit middelgroot. Toch blijft het wel een humoristische gokkast die je bij de meeste gelegenheden langer laat draaien dan de bedoeling was.